Нові надходження у лютому

Приємно відзначити, що можемо знову говорити про нові надходження.

Так, у лютому ми отримали декілька вкрай важливих видань: перевидання кіноповісті «Україна в огні» О. Довженка; «Міжнародне визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу»; «Славетні постаті Придністров’я: імена, повернені з минулого» 5 т. у 2 книгах.

Книгу «Міжнародне визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу» ми отримали з автографом упорядника видання – надзвичайний та повноважний посол, посол з особливих доручень МЗС України, кандидат філологічних наук Ігор Осташ.

«До збірника увійшли документи щодо визнання Голодомору актом геноциду українського народу та вшанування пам’яті жертв Голодомору, прийняті парламентами й місцевими органами влади країн світу та міжнародними організаціями. Збірник містить також резолюції Європейського парламенту, Ради Європи та національних парламентів щодо скоєних російською федерацією воєнних злочинів, злочинів проти людства та злочинів геноциду під час повномасштабного вторгнення в Україну», – розповів Ігор Осташ під час презентації книги в Полтавському університеті економіки і торгівлі.

В анотації до книги «Славетні постаті Придністров’я: імена, повернені з минулого» зазначено: «Більшовицька каральна машина знищила мільйони людських життів. З особливою ненавистю тоталітарна система нищила духовну еліту нації. В жорна сталінських репресій потрапив письменник і перекладач Валер’ян Петрович Підмогильний. Покарання він відбував на Соловках. Ця книга є справжнім документом про життя людини, яка була свідком, учасником і жертвою однієї з найжорстокіших епох в історії людства. Книга містить епістолярну спадщину прозаїка, спогади сучасників про життєвий і творчий шлях письменника та розвідку про його трагічну долю. У спогадах та цитованих уривках збережено стиль та орфографію авторів.

Видання адресується всім, кому не байдужі трагічні сторінки нашої історії».

Уважаємо, що останні рідки з анотації стосуються всіх книг, що надійшли до нашої колекції національно-патріотичних видань.

Познайомитись з книгами можна в читальному залі бібліотеки університету в м. Лубни.