Лекція з краєзнавцем до 103 річниці університету

У межах святкування 103 річниці з дня заснування нашого університету співробітники бібліотеки організували й провели зустріч з краєзнавцем Сергієм Шевцовим.

У межах святкування 103 річниці з дня заснування нашого славетного університету, співробітники бібліотеки організували й провели зустріч з краєзнавцем Сергієм Шевцовим на тему «Історія та сьогодення Лубенського єпархіального жіночого училища».

Студентів ознайомили з історією будівництва єпархіального училища, яке є окрасою міста Лубни. Будівля збудована в 1907 році за проєктом відомого архітектора, академіка архітектури Олексія Бекетова коштом свічкового заводу єпархії. Зараз тут розміщується гімназія імені Василя Барки Лубенської міської ради.

Наш університет уже вдруге переміщується за останні десять років, і під час першого переміщення в 2014 році також розташовувався в унікальній будівлі жіночої гімназії в м. Старобільськ, що була відремонтована нашим закладом.

Лекція пройшла в атмосфері дружнього спілкування й зацікавленості. Такі заходи пробуджують інтерес до історії не тільки нашого університету, а й країни.

Незабаром чекаємо на ще одну зустріч з місцевим краєзнавцем!

Дякуємо всім учасникам за участь!