Лише вільні творять історію!

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це важливий національний святковий день, який став символом боротьби за гідність, свободу, європейський вибір та незалежність українського народу, заради яких ми готові на найважчі виклики у нашому житті.

Так, 21 листопада 2013 року на Майдан Незалежності вийшло півтори тисячі людей – на знак протесту проти того, що тодішній президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі. Протест носив мирний характер до 30 листопада, коли кілька сотень активістів, переважно студентів, які залишалися на Майдані, вночі жорстоко побила та розігнала міліція. Тож 1 грудня в центр Києва з усієї України з’їхалися сотні тисяч людей, обурених міліцейським свавіллям, корупцією та узурпацією влади… Розпочався безперервний мітинг, який отримав назву Євромайдан та перетворився на Революцію Гідності.

Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали новими історичними віхами нашої Батьківщини.

Нині ми продовжуємо боротьбу за незалежність та мріємо про державу, яку неодноразово виборювали наші діди-прадіди. З вірою та силою духу відстоюємо не лише нашу землю, історію а й майбутнє наступних поколінь. Віримо в наші можливості та силу єдності народу України. Пам’ятаємо цей день, нехай він принесе усім нам силу для подальших перемог та розвитку!

Світла пам’ять нашим полеглим захисникам. Щира вдячність усім, хто віддав своє життя і нині виборює майбутнє вільної та процвітаючої України! Віримо в Збройні Сили та в Перемогу!