Вітання з Днем Студента

Шановна наша велика студентська родина ЛНУ імені тараса Шевченка!

17 листопада Україна разом з усім світом відзначає Всесвітній день студента.

На жаль, історія започаткування цього свята мала трагічні передумови. У період Другої світової війни німецькі війська окупували Чехословаччину і 28 жовтня 1939 року студенти та викладачі чеських університетів вийшли на мирний мітинг у Празі. Під час демонстрації нацисти застрелили студента Яна Оплетала, а 15 листопада 1939 року відбулися повторні демонстрації, присвячені пам’яті вбитого, знову окупанти розігнали мітинги, а понад тисячу студентів відправили до концтабору. Уже 17 листопада цього ж року провели кілька страт. З того часу 17 листопада проголошено як Усесвітній день студента у багатьох країнах, у тому числі й в Україні.

Цього річ День студента ми відзначаємо в умовах повномасштабної війни, проте, навіть у такі складні часи студентство прагне здобувати освіту та проявляти активну громадянську позицію та патріотизм, бути рушійною силою до нашої з вами перемоги.

Співробітники бібліотеки університету від усієї душі вітають вас із Днем студента! Бажаємо легких сесій, справедливих оцінок та цікавих викладачів! Кожен ваш крок під час навчання це сходинка до вершини успіху, нехай ці кроки будуть впевненими, а роки навчання викарбуються у вашій пам’яті як прекрасні часи та запам’ятаються на все життя! Роки навчання – це нові знання, нові знайомства та нові можливості! То ж скористайтеся ними сповна.