БЕЗКОШТОВНИЙ ОСВІТНІЙ ВЕБІНАР ВІД КОМПАНІЇ CLARIVATE

Шановні колеги! Запрошуємо відвідати вебінар, організований компанією Clarivate. Реєстрація безкоштовна. Сертифікати передбачені, якщо буде прослухано більше 90% основного часу вебінару.

24 жовтня 15:30–16:30

Вебінар з запрошеними фахівцями «Відкрита наука і Суспільство».

В рамках тижня відкритого доступу планується три доповіді:

Цифрові застосунки відкритої науки для життєвого циклу наукового дослідження

Тези: основні тенденції в царині цифрової та відкритої науки, відкритих даних, відкритого доступу, зміни наукової комунікації, а також відповідних сервісів та ресурсів, які можуть бути корисні як університетам у їхніх дослідницьких стратегіях, так і дослідникам на всіх етапах життєвого циклу дослідження.

Доповідач: Тетяна Ярошенко, к.і.н., доц., керівниця Центру наукометрії та цифрової підтримки досліджень, Національний університет «Києво-Могилянська академія», м. Київ, Україна.

Відкриті Освітні Ресурси: нові горизонти

Тези: У світі широко обговорюються переваги створення та використання Відкритих Освітніх Ресурсів. Популяризацією ідеї Відкритих освітніх ресурсів займаються фахівці не лише на рівні окремих організацій, а й на глобальному міжнародному рівні. В презентації наведена ситуація з розумінням та сприйняттям цієї ідеї серед представників академічних установ України.

Доповідач: Юлія Главчева, PhD з комп’ютерних наук, директор науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ»

Тенденції у відкритому доступі в Україні за даними Web of Science

Тези: За допомогою Web of Science та InCites проаналізуємо як змінюється публікаційний ландшафт в Україні, чи збігаються наші тренди з результатами інших країн. Визначимо як проаналізувати відкриті дані окремої установи

Доповідач: Ірина Тихонкова, к.б.н., старший дослідник, Customer Success Specialist Clarivate

Просимо пройти невеличке опитування:

https://forms.gle/bnzho9m4FBHzxVDu9

Реєстрація: 
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_cfWMe5JyTPaBtjXjsCrvZw