УКРАЇНСЬКИМ НАУКОВЦЯМ ПОДОВЖЕНО ДОСТУП ДО ЕЛЕКТРОННИХ РЕСУРСІВ

За повідомленням Міністерства освіти і науки України,  українським науковцям подовжено можливість безкоштовного користування електронними ресурсами наукової інформації.

«У липні цього року МОН надіслало офіційне звернення щодо потреби в збереженні українським ученим безоплатного доступу до електронних ресурсів наукової інформації в межах проєкту Research4Life.

За результатами розгляду цього звернення на щорічній зустрічі видавців-партнерів Research4Life було повідомлено про збереження українським установам безкоштовного доступу до ресурсів платформи до кінця 2024 року.

Нагадуємо, що з березня 2022 року українським науковцям стала доступною більшість контенту платформи Research4Life, через яку вчені й освітяни, а також фахівці в галузях державного управління, охорони здоров’я, сільського господарства тощо з країн, що розвиваються, мають змогу використовувати електронні книги, журнали, бази даних багатьох видавництв і компаній світу (за інформацією, яка нещодавно публікувалася на порталі, обсяг контенту платформи досяг 200 тис. одиниць – журналів, книг, баз даних)», – зазначається на сайті МОН (https://mon.gov.ua/ua/news/ukrayinski-naukovci-nadali-zmozhut-bezkoshtovno-koristuvatisya-vazhlivimi-elektronnimi-resursami-naukovoyi-informaciyi ).

Нагадуємо, що за умовами доступу до Research4Life, ми не можемо оприлюднювати логіни і паролі на сайті бібліотеки чи університету, їх можна отримати у співробітників бібліотеки. Для отримання доступу до Research4Life можна звертатися за адресою: lib@luguniv.edu.ua