Відкритий доступ до видання «Щорічник СІПРІ 2020: Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека»

Для використання в роботі, освітньому та науковому процесах Український центр економічних та політичних досліджень ім. О. Розумкова пропонує скористатися відкритим доступом до україномовного видання «Щорічник СІПРІ 2020: Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека» за посиланням: https://razumkov.org.ua/vydannia/sipri.

У ньому викладені інформаційні та аналітичні матеріали досліджень, здійснених СІПРІ з метою сприяння відкритості і прозорості у сферах контролю над озброєнням та роззброєнням, а також з питань міжнародної безпеки. Результати досліджень узагальнені за трьома напрямами: безпека і конфлікти; військові витрати та озброєння; нерозповсюдження, контроль над озброєнням та роззброєнням.

Щорічник видається  Стокгольмським міжнародним інститутом дослідження миру (SIPRI) з 1969 р. з метою ознайомлення фахівців і громадськості з подіями, явищами і тенденціями у сфері міжнародної безпеки, насамперед — у її військово-політичних і військово-економічних аспектах.

Стокгольмський міжнародний інститут дослідження миру (SIPRI) є одним із найбільш авторитетних джерел інформації у сфері міжнародної безпеки.

Матеріали Щорічника призначені для цивільних і військових фахівців у галузі національної і міжнародної безпеки, міжнародних відносин, міжнародного права, конфліктології, державних службовців, працівників оборонно-промислового комплексу, політологів і журналістів, викладачів і здобувачів закладів освіти України.