Вікі знову в університеті

Протягом двох днів ‒ 25 та 26 листопада ‒ в бібліотеці ДЗ „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” проходив Віківишкіл. Це навчання роботі з редагування Вікіпедії.

Проводив віківишкіл відомий вікіпедист Левон Азизян та його друзі-колеги, які приїхали до нас з Києва та Харкова.

Вікіпедія ‒ ресурс всезнання, зрозумілий і знайомий усім категоріям користувачів інтернету. Це волонтерський проект ‒ тут не платять гроші за написання статей, але кожна людина на планеті може стати автором ресурсу.

Гості розповіли про інші цікаві проекти ГО „Вікімедіа Україна”.

Учасниками вишколу стали бібліотекарі, студенти та працівники університету. Робота проходила в дружній демократичній атмосфері.

Здавалося б, така проста справа, як писати статті до Вікпедії виявилась не зовсім простою, але дуже цікавою.

Результатом роботи стали чотири авторські статті до Вікіпедії та правки до різних сторінок. Основний напрям роботи був націлений на поновлення інформації на сторінці нашого університету. Крім того, з’явилось багато ідей, які будуть реалізовуватимуться протягом найближчого часу і ми повідомимо про них на сторінках нашого сайту.

Отже, можемо вважати, що віківишкіл пройшов надзвичайно успішно! Учасники залишились дуже задоволеними й впевненими у своїх силах і можливостях! Сподіваємось, гості також поїхали від нас задоволеними!