Участь у семінарі „Цифрова підтримка наукових досліджень”

9 жовтня 2017 р. у місті Київ відбувся семінар „Цифрова підтримка наукових досліджень”.

Організаторами стали центр наукометрії та цифрової підтримки досліджень НаУКМА, наукова бібліотека НаУКМА та ELibUkr.

Працівники наукової бібліотеки університету взяли участь у цьому семінарі.

На семінарі було розглянуто проблему відкритої науки, відкритого доступу, відкритих даних; було представлено практики управління науковими даними: Європейський досвід; розкрито проблеми стратегії ефективності управління дослідженнями: перспективи з США та Університету штату Флорида; презентовано пілотну програму відкритих наукових даних Горизонту 2020.

На особливу увагу під час заходу заслуговували майстер-класи: „Початок роботи: Визначення та задоволення потреб у дослідженні даних та організаційному рівні” та „Складання плану з управління науковими даними”, ‒ під час яких учасники побули в різних ролях ‒ науковця-дослідника, керівника університету, бібліотекаря. Майстер-класи провели РенейнДжуліан, асоційований директор STEAM бібліотеки Університету штату Флорида та Ірина Кучма, координатор програми „Відкритий доступ” у StichtingeIFL.net.

Після закінчення семінару учасники отримали сертифікати.

Крім того, учасники семінару отримали подарунки. Такими стали навчально-методичний посібник „Психосоціальна підтримка в умовах надзвичайних ситуацій: підхід резилієнс” та лекцію Олега Кришталя „Наука та мистецтво: дві ноги для поступу”.

Семінар був дуже корисний, результати будуть презентовані в науковій бібліотеці університету під час тижня Відкритого доступу 23-29 жовтня 2017 р.