Відкрито доступ до Scopus!

Нашому університету надано безкоштовний доступ до Scopus.

Відповідно до наказу № 1286 МОН України від 19.09.2017 року за рішенням Протоколу засідання Комісії з питань доступу до електронних наукових баз даних від 12 вересня 2017 року «Про надання доступу вищим навчальним закладам і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до електронних баз даних» нашому університету надано безкоштовний доступ до Scopus.

SCOPUS ‒ мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих в наукових виданнях. Scopus охоплює понад 18 тис. видань від 5 тис. наукових видавництв світу, включаючи близько 13 млн патентів США, Європи і Японії, а також матеріали наукових конференцій. Розробляється і підтримується видавництвом «Elsevier».

Наукові ресурси, опубліковані після 1996 року, індексуються в базі даних Scopus разом зі списками статейних бібліографій. Цитованість в базі даних підраховується шляхом автоматизованого аналізу змісту цих списків. Таким чином, в Scopus підраховується кількість посилань на всі проіндексовані ресурси, але тільки в ресурсах, опублікованих з 1996 року.

Сподіваємось, таке підключення стане в нагоді всім науковцям! Бажаємо успіхів і наснаги!