Наявні підключення до баз даних

Бібліотека університету нагадує про наявні підключення до баз даних.

Шановні науковці! Сьогодні світова наукова спільнота намагається підтримати науковців України, зокрема нам надано можливості доступу до різних наукових баз даних.

Мета нашого повідомлення нагадати, які можливості щодо підключення до баз даних у нас є сьогодні.

Elsevier

За допомогою електронного ресурсного центру Elsevier можна подати запит на віддалений індивідуальний доступ до важливих дослідницьких інструментів компанії:

– реферативної, бібліографічної бази даних «Scopus»;

– повнотекстової бази «ScienceDirect»;

– модуля пошуку дослідників для налагодження контактів та співпраці «Researcher Discovery»;

– навчальної платформи «Researcher Academy»;

– програмного забезпечення для керування бібліографічною інформацією «Mendeley».

Для цього потрібно заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://www.elsevier.com/promo/ukraine-academic-support/registration-form

На відповідь Ви отримаєте лист з інструкціями, що містить унікальне посилання з Вашим реєстраційним ідентифікатором та тимчасовим паролем.

Web of Science

Увага!!! Віддалений доступ можна налаштувати, тільки якщо у Вас уже є зареєстрований акаунт в базі Web of Science!!!

Для налаштування віддаленого доступу до платформи Web of Science (продовження доступу) необхідно заповнити форму за посиланням: https://support.clarivate.com/ScientificandAcademicResearch/s/Product-or-technical-question?language=en_US

Необхідно внести свої дані, вибрати з випадаючого списку продукт (Web of Science Platform), ресурс (Web of Science Core Collection), категорію питання (access). У полі написати How can we help you? написати: Extend remote acces for the … (розшитири віддалений доступ для …) і додати e-mail, на яку зареєстрований ваш акаунт

Якщо ж у Вас немає акаунта в базі Web of Science, то Вам необхідно зайти в цю базу, перебуваючи в м. Лубни з IP-адреси нашого університету (під’єднання до мережі Інтернет у корпусі автоматично під’єднає Вас через IP-адреси нашого університету або вхід з університетських комп’ютерів), і зареєструватись, після цього Ви зможете налаштувати віддалений доступ.

Зверніть увагу! Якщо Ви зробите вхід до акаунту з власного ґаджету, то протягом певного часу (близько 6 місяців) зможете заходити з нього в базу без налаштування віддаленого доступу.

Research4Life

Щоб розпочати роботу з Research4Life, необхідно перейти на єдиний портал Research4Life або спеціальні портали:

Hinari: https://portal.research4life.org/

AGORA: https://agora.research4life.org/

OARE: https://portal.research4life.org/

ARDI: https://ardi.research4life.org/

GOALI: https://portal.research4life.org/

Після цього натисніть кнопку «Вхід» у правому верхньому кутку екрану й увести логін і пароль. За умовами договору, ми не можемо оприлднювати їх на сайті, але вони будуть надані кожному, хто звернеться на пошту бібліотеки (library.ua.lnu@gmail.com) з темою «Доступ до Research4Life».

Варто звернути увагу на те, що забороненим є систематичне скачування цілих журналів і книг, а також логін і пароль не можна використовувати за межами України.

Доступ до Research4Life буде активним до 31 грудня 2025 року!

Найближчим часом очікуємо підключення до EIFL. Сподіваємось, що це відбудеться якомога швидше. Про підключення ми повідомимо додатково.

Бажаємо усім наукових звершень, але, перш за все, перемоги!

 

Бібліотека ЛНУ імені Тараса Шевченка