ДОСТУП ДО EBSCO

Університету надано безкоштовний тестовий доступ до бази даних EBSCO.

Успішно завершились переговори між фахівцями МОН та представниками компанії EBSCO, за досягнутими домовленостями для установ відкрито безкоштовний тестовий доступ, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

Доступ до баз даних EBSCO надається через пошуковий інтерфейс на платформі EBSCOhost за IP-адресами установи без введення логіну та паролю.

Платформа EBSCOhost – це інтерактивна довідково-бібліографічна система, яка складається з різноманітних повнотекстових та реферативних баз даних від провідних постачальників інформації. Інформаційні ресурси мають широке тематичне охоплення: від бізнесу та гуманітарних наук до медицини та екології.

EBSCO представляє пакет баз даних, які охоплюють широкий спектр академічних тем від бізнесу та гуманітарних наук до медицини та екології.

Academic Search Premier, база даних, призначена для провідного дослідника, містить найцінніший, всебічний мультидисциплінарний контент. Як провідна наукова база даних, вона забезпечує доступ до відомих повнотекстових журналів, публікацій та інших цінних ресурсів. Academic Search Premier містить бібліографічні дані 17150+ журналів, з яких 15300 рецензовані, а 4750+ ‒ із повним текстом. PDF-файли до 1975 року доступні майже для 140 журналів. Понад 2200 активних повнотекстових журналів індексуються в Web of Science або SCOPUS. Academic Search Premier пропонує доступ до колекції понад 67000 відеороликів від Associated Press, що охоплюють найрізноманітніші теми. База даних охоплює такі галузі науки, як біологія, хімія, фізика, психологія, інженерне проектування, релігія та теологія, нові технології тощо. База даних оновлюється щодня.

MasterFILE Premier містить повний текст для майже 1600 періодичних видань, що охоплюють загальну довідкову інформацію, бізнес, охорону здоров’я, освіту, загальну науку та багато іншого. Ця база даних також містить повний текст майже 450 довідників, понад 73400 першоджерел та колекцію зображень із понад 1,5 мільйона фотографій, карт та прапорів. База даних пропонує файли для ключових публікацій (Американські бібліотеки, Закордонні справи, History Today, Library Journal, National Review, Saturday Evening Post тощо), датованих від 1917 р.

Health Source: Nursing/Academic Edition ‒ це повнотекстова база даних, що охоплює сестринські та суміжні теми охорони здоров’я, включаючи педіатричну сестринську справу, критичну допомогу, психічне здоров’я, управління медсестрами, медичне право тощо. База даних містить майже 330 наукових повнотекстових журналів, включаючи Creative Nursing, Issues in Mental Health Nursing, Journal of Advanced Nursing, Journal of Child & Adolescent Psychiatric Nursing тощо.

Health Source: Consumer Edition ‒ це багата колекція інформації про здоров’я споживачів. Цей ресурс забезпечує доступ до майже 80 повнотекстових журналів про здоров’я споживачів, серед яких American Fitness, Better Nutrition, Fit Vagnancy, Harvard Health Letter, HealthFacts, Men’s Health, Muscle & Fitness, Prevention, Vegetarian Times та багато інших. Ця база даних також включає повний текст для пошуку поточних пам’яток, пов’язаних зі здоров’ям, та понад 110 довідників про здоров’я.

MEDLINE надає авторитетну медичну інформацію про медицину, медсестринство, стоматологію, ветеринарію, систему охорони здоров’я, доклінічні науки та багато іншого. Створена Національною медичною бібліотекою, MEDLINE використовує індексацію MeSH (Medical Subject Headings) для пошуку цитат із понад 5600 сучасних біомедичних журналів 60 мовами.

Education Resource Information Center (ERIC) забезпечує доступ до освітньої літератури та ресурсів із журналів, включених до поточного Індексу журналів в освіті та Індексів ресурсів в освіті. ERIC містить понад 1600000 записів та посилань на понад 631000 повнотекстових документів від ERIC, починаючи з 1966 р. Типи джерел включають статті журналів, книги, статті з конференцій, навчальні програми, політичні документи тощо.

Teacher Reference Center пропонує індексацію та тези для понад 220 рецензованих журналів. База даних охоплює різноманітні теми, що цікавлять вчителів, серед яких: оцінка, передовий досвід, безперервна освіта, початкова освіта, вища освіта, стандарти грамотності, адміністрація школи, наука та математика, освіта вчителів тощо.

GreenFile ‒ пропонує добре вивчену інформацію, що охоплює всі аспекти впливу людини на навколишнє середовище. Колекція наукових, урядових та загальноосвітніх назв включає матеріал про вплив на навколишнє середовище окремих людей, корпорацій та місцевих / національних урядів, а також те, що можна зробити на кожному рівні, щоб мінімізувати ці наслідки. Серед висвітлених тем ‒ глобальні зміни клімату, зелене будівництво, забруднення навколишнього середовища, сільське господарство зі збереженням ресурсів, відновлювані джерела енергії, переробка та інше. База даних забезпечує індексацію та тези для понад 880000 записів, а також повний текст Open Access для понад 13000 записів.

LISTA, Library, Information Science & Technology Abstracts™ індексує понад 600 журналів, а також книги, звіти про дослідження тощо. Клієнти можуть переглянути інформацію про понад 5000 найбільш часто індексованих авторів та їх публікації. Предмет охоплення включає бібліотечну справу, класифікацію, каталогізацію, бібліометрію, пошук інформації, управління інформацією.

Довідкову допомогу в роботі з базою даних надають працівники бібліотеки.