Вебінари Web of Science українською у грудні 2020 року

Шановні колеги! 1, 3, 7, 8 грудня 2020 року компанією Clarivate заплановано проведення нових, останніх цього року, вебінарів українською.

Реєстрацію відкрито. Необхідно перейти за посиланням та натиснути на Register і заповнити анкету. Трансляція проходитиме в Webex, підключення можливе лише з комп’ютерів з операційною системою вище ХР та оновленими версіями браузерів. Передбачено сертифікат учасника за кожну тему окремо, тим, хто прослухає більше 90% вебінару.

2020 рік виходить на фінішну пряму і, щоб трошки відволіктися та застосувати отримані знання, пропонується взяти участь у вікторині “Знатоки RSCI”.

Щотижня з 16 листопада до 25 грудня на сторінці https://clarivate.com/ru/web-of-science/rsci_quiz/ буде опубліковано три питання, відповіді на які ви зможете знайти у RSCI на платформі Web of Science. Щотижня серед учасників, що дадуть правильні відповіді на всі три питання, неупереджений random випадково обиратиме призера тижня, який отримає поштою книгу «Руководство по наукомерии» та корисні сувеніри на згадку.

Учасники, які дадуть вірні відповіді на всі запитання протягом шести тижнів вікторини автоматично беруть участь у розіграші супер призу. Деталі за посиланням у відеоінструкції https://youtu.be/LwNWf6ONgVU , а анкета чекає на вас https://forms.gle/xVBy9tg5Sg3iuf3i9.

1 грудня 16:15–17:15
Робота у новій Web of Science Core Collection.
З нового року Web of Science змінює інтерфейс. Зміни не лише в дизайні але і у функціональності. Оглядовий вебінар по роботі з оновленим інтерфейсом Web of Science Core Collection. Базовий, розширений пошук, аналіз, уточнення та збереження результатів. Що за моєю темою друкують, в яких виданнях, які установи, які грантодавці фінансували ці дослідження. Відповіді на ваші запитання.
Реєстрація https://bit.ly/2H2gQxJ

3 грудня 16:15–17:15
Journal Citation Reports.
За даними Web of Science Core Collection для видань, що індексуються у Science Citation Index Expanded Social Science Citation Index розраховується імпакт-фактор – показник впливовості видання. Як розраховується даний показник, які є варіації, що таке квартиль, для чого (не) варто застосовувати. Journal Citation Reports – колекція видань з імпакт-фактором. Як знайти видання своєї предметної галузі, яка інформація доступна для всебічної оцінки жураналу, як зберегти список обраних видань, де опублікувати безкоштовно. Як перевірити який імпакт-фактор у видання, та чи індексується він у Web of Science Core Collection. Відповіді на ваші запитання.
Реєстрація https://bit.ly/38LaGxq
7 грудня 16:15–17:15
Світ наукових видань.
У світі нараховується більше 100 тисяч наукових видань. На що звертати увагу автору при виборі видання для публікації? Яка вартість публікації? Як і де знайти можливість опублікуватися безкоштовно. Про що говорять ISSN та doi. Що таке хижацькі видання, які види існують? Як їх розпізнати? Чим загрожує публікація в хижацькому виданні. Як перевірити індексацію видання у Web of Science Core Collection. Відповіді на ваші запитання.
Реєстрація https://bit.ly/3f03zlQ
8 грудня 16:15–17:15
Новий інтерфейс Web of Science.
З 2021 року Web of Science буде у новому інтерфейсі та з новою функціональністю. Не змінним залишаються 16 баз даних на платформі та аналіз якісної літератури. Як працювати з різними базами Medline, Derwent Innovation, RSCI, Web of Science Core Collection пошуки: базовий, розширений, за автором та у пристатейній бібліографії. Пошук та всебічний аналіз наукової літератури. Онлайн демонстрація головного функціоналу платформи для впевнених користувачів та початківців. Відповіді на ваші запитання.
Реєстрація https://bit.ly/38JWOna

Продовжуються традиційні серії вебінарів російською мовою https://clarivate.ru/webinars
З 1 грудня відбудуться останні чотири теми 45 хвилиних вебінарів експериментальної серії:

1 грудня (вт)
Вступ до Наукометрії.
Іноді наукометричні показники використовують не за призначенням, що призводить до нерозуміння можливості та цінності даної науки. Розглянемо цілі, завдання та функції наукометрії. Абсолютні та нормалізовані показники, їх можливості та обмеження. Коректне та некоректне застосування. Відповіді на ваші питання.
Реєстрація (час київський)
6:00–6:45 https://bit.ly/3julcLf
9:00–9:45 https://bit.ly/2JbCzEj
12:00–12:45 https://bit.ly/3dXJsV4

3 грудня (чт)
Пошук у пристатейній літературі: доступні скарби Web of Science.
При індексації даних на платформі Web of Science проіндексовано понад 1,8 млрд посилань пристатейної літератури. Аналіз цих даних дозволяє подивитися: де, коли, ким цитувалися ваші роботи, опубліковані у виданнях, що не були проіндексовані в Web of Science, та зберегти ці дані. Дізнатися, як певна робота вплинула на розвиток наукового напрямку. Відповіді на ваші питання.
Реєстрація (час київський)
6:00–6:45 https://bit.ly/34wMuwj
9:00–9:45 https://bit.ly/37LDFki
12:00–12:45 https://bit.ly/34ufAfS

7 грудня (Пн)
Підібрати журнал для публікації та не помилитися з вибором.
У світі понад 100 тисяч журналів, які стверджують, що є науковими. За якими критеріями вибирають журнал для публікації? Чи можна опублікуватися безкоштовно? Якщо журнал відкритого доступу, то яка ціна? Як перевірити, чи індексується видання в Web of Science Core Collection? Що таке хижацькі видання? Які у них є відмінні риси? Відповіді на ваші питання.
Реєстрація (час київський)
6:00–6:45 https://bit.ly/2HBFmpG
9:00–9:45 https://bit.ly/3dXcQe4
12:00–12:45 https://bit.ly/34yVm4K

8 грудняя (вт)
Web of Science: новий інтерфейс, нові можливості, нові функції.
З січня 2021 року в Web of Science буде новий інтерфейс. Що зміниться? Як користуватися? Які нові функції є? Покрокове відеокерівництво для початківців і досвідчених користувачів. Відповіді на ваші питання.
Реєстрація (час київський)
6:00–6:45 https://bit.ly/37K2e11
9:00–9:45 https://bit.ly/2HGsgXP
12:00–12:45 https://bit.ly/3mq5in1

Інформаційні сайти
Сторінка Clarivate Analytics Українською у ФБ з розкладом наступних вебінарів https://www.facebook.com/WoS.Ukraianin/
Ютюбканал Clarivate Analytics Українською https://www.youtube.com/channel/UCSMJ679M7c78lYA5eu41jYg