85-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО ФРАЗЕОЛОГА ВІКТОРА УЖЧЕНКА

У ці травневі дні у Луганському університеті згадують українського лінгвіста, професора, доктора філологічних наук, засновника Луганської фразеологічної школи ‒ Віктора Ужченка.

14 травня 2020 р. йому мало б виповнитися 85 років. Ця людина була вчителем для багатьох з нас. Так, колеги з кафедри філологічних дисциплін, де Віктор Дмитрович багато років був завідувачем, завжди з теплотою і посмішкою згадують його жарти і вислови, його учні працюють в нашому університеті, продовжує життя його школа.

Віктор Ужченко ‒ автор понад 200 наукових публікацій. На жаль, значна кількість видань залишились в окупованому університеті. Однак останні прижиттєві праці, а також видання, присвячені пам’яті відомого українського фразеолога представлені на виставці в читальному залі університету.

Виставку, дотримуючись карантинних вимог, відвідали учні й колеги з навчально-наукового інституту педагогіки і психології, керівництво університету ‒ ректор Сергій Савченко, проректори Олександр Бабічев і Дмитро Ужченко, а також директор ННІПП Олена Караман.

Запрошуємо відвідати виставку!