,,Відкрий бібліотекуˮ

18 лютого 2020 р. у приміщенні бібліотеки Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся огляд сучасної художньої української літератури в межах акції від Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ,,Відкрий бібліотекуˮ, яка відбувалась за спільною ініціативою обох бібліотек.

На початку заходу співробітники ЛОУНБ розповіли про те, як вони започаткували цю акцію. За їх словами, все розпочалося з виїздів у міський парк з книгами. Основною метою цього проєкту було не тільки заохочення людей до читання, а й зближення їх з книгою. Акція мала успіх і виїзди стали відбуватися частіше, а люди все більше тягнулися до книг.

Під час огляду були представлені книги таких літературних жанрів, як поезія та проза, оповідання, комікси, сучасна дитяча література та книги про сучасне літературознавство. Пані Наталія, працівниця ЛОУНБ, розповіла про книги Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Юрія Іздрика, Івана Андрусяка, Євгена Кононенка, Ольги Войтенко та інших не менш відомих письменників.
Ідея цього заходу існувала вже давно, тому акцію трансформували під специфіку нашого університету. Були дібрані тематичні огляди, які мали професійну спрямованість за напрямками освітньої діяльності університету.
Директор бібліотеки Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Марія Починкова каже: ,,Сьогодні ми запрошували всіх охочих приєднатися до огляду книг, проте спеціально ми запросили студентів ФУФСК, НН ІПП, Коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка спеціальності ,,Початкова освітаˮ та ,,Дошкільна освітаˮ, тобто це ті люди, які професійно працюють з сучасною українською художньою літературою. Ми плануємо ще ряд таких тематичних оглядів і сподіваємося, що вони стануть традиційними. Наступного місяця планується огляд сучасної зарубіжної літератури та коміксівˮ.

Наприкінці всі охочі мали змогу ближче познайомитись з книгами, подивитися книги та навіть потримати у руках і одразу взяти їх почитати.

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка