Нові надходження грудня

Напередодні новорічних свят наша бібліотека знову поповнилась книгами.

Їх не так багато, але вони доволі цікаві!

Перша книга, що заслуговує на особливу увагу – Шаміль Алядін «Мердивен». Це нова серія –«Кримськотатарська проза українською», що має на меті представити українському читачеві широку палітру кримськотатарської літератури: від класики – до сучасних письменників. Ми отримали другу книгу, яка представляє українському читачеві класика кримськотатарської літератури, письменника, поета і публіциста Шаміля Алядіна. Ця книжка містить три твори: роман «Запрошення на бенкет диявола», автобіографічні повість «Я – ваш цар і Бог», публіцистичний нарис «Жертви Кремля», а також вступну статтю про автора і його творчість доцента Таврійського національного університету ім. В. Вернадського Таміли Сеіт’ягяєвої, і наукові коментарі до публіцистичного нарису координатора Таврійської платформи, історика Андрія Іванця.

Книгу – «Головна астрономічна обсерваторія Національної академії наук України: від ідеї створення до міжнародного визнання» – присвячено історії створення та розвитку Головної астрономічної обсерваторії НАН України.

Посібник «Організації громадянського суспільства України: Соціально-економічний вимір» містить інформацію щодо сателітних рахунків, їх суті і місця в системі національних статистичних рахунків та системі міжнародної економічної статистики; важливості визначення внеску організацій громадянського суспільства та їх діяльності в соціально-економічній ситуації в країні; підходи до обрахунку внеску цього третього або соціального сектора економіки в зайнятість, ринок послуг та ВВП.