300-річчя від дня народження Григорія Сковороди

3 грудня 2022 р. вся Україна і весь цивілізований світ відзначає день народження відомого українського філософа, поета, педагог, композитор.

До цього дня в Україні проведено низку заходів з відзначення цієї славетної дати.

Співорганізатором одного з таких заходів – Міжнародного Digital студентського інтелектуального турніру, присвячений 300-річчю від дня народження Г. Сковороди #СловоСковороди: ми побудуємо світ кращий – виступив і наш університет.

Турнір відбувся 8 грудня на базі Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка. Спеціально запрошеним гостем був Богдан Бенюк, який з теплотою привітав учасників. Завдання виконувались на плафтормі Kahoot. Зустріч почалася дуже цікаво та захопливо. Цей настрій супроводжував учасників протягом усього турніру. Спочатку студенти показали знання афоризмів відомого філософа. Після чого склали хмаринку слів з його висловів, у ній здобувачі вищої освіти характеризували митця з різних боків не тільки творчої натури, а й згадали про його педагогічну діяльність, а також, наприклад, те, що Сковорода був вегетаріанцем. Після цього, заряджені енергією та приємними емоціями перейшли  безпосередньо до гри. Вона виявилась дуже цікавою, змістовною, відкрила деякі факти, що були відомі не всім. Не оминули й питання музею, в якому статуя великого філософа вистояла, не зважаючи на потрапляння ракети. У цьому всі побачили тільки одне – навіть крізь роки Сковорода показує нам стійкість до перешкод, витримку волі та звичайно натяк на нашу майбутню перемогу. На завершення зустрічі всі обмінялись враженнями від побаченого та почутого, виразили подяку за отриману цікаву інформацію та неперевершений досвід.

Від нашого університету участь у турнірі взяли здобувачі вищої освіти 1 курсу навчально-наукового інституту педагогіки і психології: Насвіт Вікторія, Козаченко Юлія, Козловська Євгенія, Єрченко Юлія, – які отримали сертифікати за участь. Подякою відзначили організатори конкурсу й в.о. директори бібліотеки М. Починкову.

Вітаємо учасників такої визначної події! Колегам з Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка висловлюємо щиру вдячність за запрошення і сподіваємось на подальшу співпрацю!