Відновлюємо фонд

Бібліотека починає відновлювати свій фонд.

Маємо першу книгу до нашої колекції: І. Стороженко «Богдан Хмельницький і Запорізька Січ кінця ХVІ – середини ХVІІ століть. Кн. 2. Генезис, еволюція та реформування організаційної структури січі».

Вважаємо символічним отримати першою книгу для нашого фонду в цей надскладний час для Україні саме книгу про Богдана Хмельницького і Запорізьку Січ.

Ю. Святець у передмові «Порядок та хаос непримеренні брати» до цієї книги зазначає, що це видання «є одним з небагатьох вдалих прикладів застосування ідей системного підходу до історичного феномену».

У монографії вперше визначено, коли, де, і як реформував Б. Хмельницький. Зокрема: висвітлені генезис і еволюція організаційної структури українського козацтва другої половини ХVI ст. та його першої Запорозької (Базавлуцької) Січі кінця ХVI — першої половини ХVІІ ст. з урахуванням впливу на цей процес умов Великого Степового Кордону України та правових актів Речі Посполитої; відтворена організаційна структура Чортомлинської Запорозької Січі, відродженої Богданом Хмельницьким.

Книга буде цікава, зокрема, історикам, а також усім, хто цікавиться історією України.

Познайомитись з книгою можна в бібліотеці університету в м. Лубни.