Нові надходження від «Благодійного фонду «Бібліотечна країна»»

На початку грудня ми отримали нові книги від «Благодійного фонду «Бібліотечна країна»».

Благодійна організація «Благодійний фонд «Бібліотечна країна»» була заснована в червні 2015 року. Метою роботи Фонду є здійснення благодійної діяльності, спрямованої на  надання допомоги та сприяння законним інтересам бібліотек України БО «БФ «Бібліотечна країна»».

Зараз фонд надає допомогу бібліотекам переміщених університетів. не залишилась без уваги й наша бібліотека. Ми отримали майже 30 нових книг, серед яких переважно художні твори сучасних авторів, а також документальні збірки. Є і книги класиків української літератури  – Лесі Українки, Миколи Вінграновського.

Розкажемо більш докладно про деякі з них:

Роман Шпорлюк.У пошуках майбутнього часу: статті та есеї. Цю книжку Роман Шпорлюк готував разом із видавництвом для українського, передовсім – молодого читача. Парадокс і особливість нашого видання в тому, що писати цю збірку статей та есеїв він почав… у 1960-му році. Тоді, коли ще не був американським професором, а молодим аспірантом, який студіював історію політичної думки в Оксфордському університеті, в Англії, і для публічних статей (колись мріяв стати журналістом) на сучасні теми, зокрема – українські та радянські – обрав псевдо Павло Чернов.

Коробчук Павло. Море для шульги : роман. Молодий хлопчина потрапляє на незвичну роботу — бути кур’єром порожнечі… На тлі успіхів у цій та особистих сферах він опиняється в безвихідній ситуації… Кожна вуличка, кожна зустрічна людина може стати для нашого героя фатальною…

Ліворукість – усе, що в нього залишається…
Кохання чи ілюзія? Вбивства чи вимушеність?
Праця чи втаємниченість? Кім Чен Ір чи Кім Кі Дук?
Субкультури чи інтелектуали? Трансгуманізм чи трансреальність ?
Переслідування чи параноя?

«Із зоряних щоденників Ійона Тихого» – один із беззаперечних шедеврів С. Лема, визнаного майстра наукової фантастики. У цьому циклі є все те, за що поціновувачі такого виду літератури люблять Лема: іскрометний гумор, і дивоглядні ідеї,і тонка іронія, і подиву гідна мудрість.

Такої ж любові читача заслуговує і заголовний герой ‒ зоряний капітан і невтомний дослідник космосу Ійон Тихий, який знай мандрує собі світами. І що з того, що ті світи зазвичай холодні й чужі?! Зате там не відають про нудьгу і не дають собі спокою. А це вже немало.

Це далеко не всі книги, що надійшли до нашої бібліотеки. Сподіваємось, така співпрацю продовжиться і надалі.

Чекаємо на Вас!